Termoelektrane i teška industrija proizvodnim procesom stvaraju štetne emisije dimnih gasova. Prolaskom dimnih gasova kroz elektrostatičke filtere umanjuje se zagađenje izdvajanjem i taloženjem štetnih čestica gasova na taložnim elektrodama. Švedska kompanija Kraftpowercon je premium brend napajanja elektrostatičkih filtera u vidu transformatorskih ispravljača visokog napona.

Sa tradicijom i iskustvom od 1955. godine u ovom delu poslovanja, Kraftpowercon je svetski lider ne samo u proizvodnji jednofaznih, trofaznih i visoko-frekventnih trafo ispravljača već i u kompletnim rešenjima novih, retrofita i optimizaciji postojećih elektro filterskih postrojenja. Kompletnu ponudu proizvoda i tehničke specifikacije možete pronaći ovde.

Kraftpowercon ima značajan broj referenci u ovom delu Evrope budući da je dominantna proizvodnja električne energije iz uglja. Obzirom da se novi standardom EU nivo emisije ograničio na 50 ppm aktuelizovalo se interesovanje za retrofitima postojećih rešenja elektro filtera u delu napajanja i upravljanja. Kraftpowercon ima aktivan pristup ovom problemu pa postojećim i potencijalnim korisnicima nudi predloge rešenja i omogućava probne periode rada.

Navitas i Kraftpowercon dugogodišnjom sadanjom na teritoriji Srbije, Balkana i na internacionalnim projektima garantuju najbolje moguće korisničko iskustvo. Počev od brze i jasne prodajne i tehničke podrške sve do podrške u post garantnom periodu.